Welkom bij onze webshop Lees meer

Onze nieuwste producten! Bestel nu

Handwikkelfolie kiezen?

Handwikkelfolie blog l G&F Verpakkingen

Glenn van Driel |

Handwikkelfolie, stretchfolie of rekfolie allemaal benamingen voor folie die wordt gebruikt voor het stabiliseren van palletzendingen. Handwikkelfolie is uitermate geschikt voor transport en opslag van producten. Wikkelfolie heeft vele beschermende factoren, zo weert het vocht en stof en zorgt het ervoor dat palletproducten niet omvallen of verschuiven. G&F verpakkingen heeft een breed assortiment handwikkelfolie.

Welke dikte moet ik kiezen?

Handwikkelfolie heeft verschillende diktes die worden aangegeven in micron(my). Hoe zwaarder de producten zijn hoe dikker en sterker de folie moet zijn. Tegenwoordig worden folies extra milieu bewust geproduceerd waardoor dunne folies steeds sterker worden. Een dikkere wikkelfolie zorgt er voor dat producten met scherpe randen beter beschermd worden.

De handwikkelfolie is leverbaar in drie verschillende diktes, 17my, 20my en 23my.

  • Handwikkelfolie 17my lichte en middelzware pallets die goed gestapeld.
  • Handwikkelfolie 20my lichte en middelzware pallets waarbij het voor kan komen dat stapelingen uitsteken.
  • Handwikkelfolie 23my middelzware en zware pallets waarbij het voor kan komen dat stapelingen uitsteken.

 Verschillende kleuren handwikkelfolie:

  • Transparante handwikkelfolie geeft herkenbaarheid aan de zending en is de meest voorkomende folie op de markt.
  • Zwarte handwikkelfolie zorgt ervoor dat de inhoud van de pallet onzichtbaar is. Hierdoor is het beter geschikt voor waardevolle lading. Producten blijven hierdoor onherkenbaar en zal daardoor minder gevoelig zijn voor diefstal. Ook biedt de zwarte handwikkelfolie bescherming tegen UV straling, producten zullen dus niet verkleuren.
  • Gekleurde handwikkelfolie zorgt net als zwarte handwikkelfolie bescherming tegen UV straling. Tevens wordt deze wikkelfolie vaak gebruikt om productgroepen, zones, locatie informatie over pallets te herkennen. G&F verpakkingen kan handwikkelfolie in de kleur blauw, groen, wit en rood leveren.

Rekbaarheid

Standaard handwikkelfolie kan tot wel 150% uitgerekt worden. Hierdoor kan een standaard handwikkelfolie 20my met een lengte van 300 meter ongeveer 7 pallets in sealen. Doordat wikkelfolie elastisch is zorgt het ervoor dat na het in sealen van de pallet de producten stabiel op de pallet blijven staan.

Hoe te gebruiken?

In sealen van de pallet kan iedereen. Het is belangrijk om onderaan te beginnen en te zorgen dat de folie vast wordt gemaakt aan de palletklos. Vervolgens moet de folie van beneden naar boven worden gewikkeld om te pallet heen. Het is verstandig om handwikkelfolie dispenser te gebruiken om het afrollen van de folie makkelijker te maken. Wanneer je meer dan 15 pallets per dag moet in sealen kan het voordeliger zijn om dit machinaal te doen.